Gå direkt till huvudinnehåll

Trygghet och trivsel

Här hittar du vad som gäller för att du och dina grannar ska trivas och kännas sig trygga. Har du frågor eller vill ha stöd kring trivsel-och trygghetsfrågor kontakta gärna vår bosociala grupp.

Karlskronahems bosociala grupp

Kontakta vår bosociala grupp om du vill har hjälp eller stöd kring trivsel eller trygghet.
Markus Samuelsson, bosocial samordnare:
markus.samuelsson@karlskronahem.se
0455-32 17 70

Musik och ljud

Anpassa nivån på musik och annat ljud så du inte stör grannarna. Från klockan 22 vill de flesta ha lugn och ro.

När du själv har fest

Planerar du att ha fest kan du gärna informera dina grannar med en lapp i brevlådan. Tänk också på att sänka musiken om det blir sent.

Husdjur - men inte i delat studentboende/studentkorridor

Du får ha husdjur om de inte är farliga eller aggressiva. Av hänsyn till andra hyresgäster tillåter vi dock inte att man har husdjur i ett delat boende (studentboende där man delar lägenhet) eller studentkorridor.
Men tänk på att alla djur ska hållas under uppsikt och att hundar ska vara kopplade utomhus. Glöm inte att plocka upp efter ditt husdjur.

Ingen pool/spabad

Det är inte tillåtet med någon typ av pool/spabad i anslutning till boendet. Det gäller både ytor som tillhör dig som hyresgäst, som uteplats och balkong, och ytor som ägs av Karlskronahem. Policyn grundar sig dels i ansvarsfrågan där Karlskronahem kan bli ytterst ansvarig vid en olycka, och vi inte har möjlighet att kontrollera alla pooler. Dels ökar pooler risken för vattenskador i fastigheten när pooler töms på vatten och dels skapar det en ökad värme-/vattenförbrukning när poolerna fylls, vilket ger en negativ miljöpåverkan.

Fritt för utryckning

För allas säkerhet är det förbjudet att ställa barnvagnar, rullatorer, möbler och andra saker i trapphus eller loft/källargångar. Räddningstjänst måste ha fri passage i händelse av brand. Öppna ytor gör det också lättare för den som städar.

Rökning - ej tillåtet i delat studentboende/studentkorridor

Av hänsyn till andra hyresgäster tillåter vi inte att man röker i ett delat boende (studentboende där man delar lägenhet) eller i studentkorridor.

Förbjudet att röka i allmänna utrymmen

Det är inte tillåtet att röka i allmänna utrymmen som trapphus, loft/källargång, tvättstuga med flera, av brandsäkerhetsskäl.

Tänk också på att rökning i din lägenhet kan orsaka missfärgning eller lukt som du kan bli ersättningsskyldig för. Rökning får heller inte vara störande för grannarna. Det kan ske genom att rök sprids genom ventilationssystem eller om du röker på balkongen. Tack för att du tänker på din grannar!


Kameraövervakning

Karlskronahem har kamerabevakning på vissa platser dit allmänheten inte har tillträde. Platserna märks med en kamerabevakningsskylt med hänvisning till karlskronahem.se

Här finns mer information kring kameraövervakning. 

Brandvarnare

Som en del av vårt trygghetsarbete erbjuder vi alla våra hyresgäster brandvarnare. Har du ingen brandvarnare i din lägenhet eller om din brandvarnare varnar för svagt batteri, gör en felanmälan. Då kommer vi ut med en ny brandvarnare som du själv sätter upp.

Testa din brandvarnare regelbundet genom att trycka på testknappen.

Du kan inte själv byta batteri på den typ av brandvarnare som vi använder utan hela brandvarnaren byts ut vid behov.

Skyddsrum

I många av Karlskronahems fastigheter finns det skyddsrum. Under 2022 gjordes en genomgång av samtliga av våra skyddsrum för att säkerställa att de fungerar.

På MSBs hemsida (Myndigheten för Samhällsförsvar och Beredskap) finns en interaktiv karta där du kan hitta ditt närmaste skyddsrum

Här hittar du MSBs skyddsrumskarta.

Mata inte fåglarna - det lockar skadedjur

Det är inte tillåtet att mata fåglar i närheten av fastigheten. Fågelmat som blir över lockar till sig skadedjur.

Skadedjur

Under senare år har vägglöss blivit vanligare i Sverige. Om du drabbas av vägglöss, eller andra skadedjur, kontakta genast Karlskronahem. Då tas en handlingsplan fram i samarbete mellan hyresvärd och hyresgäst. Ansvarsfördelningen är delad mellan hyresvärd och hyresgäst.

Orolig av omtanke om dina grannar?

Du som bor i flerbostadshus kan dela gemenskap, men ibland också oro om andra. Du är inte skyldig att agera om du misstänker att något inte står rätt till, men tänk på att ett samtal från dig kan göra skillnad för den som riskerar att drabbas. 

Här har vi sammanställt information samt kontaktuppgifter som kan vara till hjälp.

Du kan också höra av dig till Karlskronahems bosociala grupp om du vill ha hjälp eller stöd.
Kontakta Markus Samuelsson, bosocial samordnare:
markus.samuelsson@karlskronahem.se 
0455-32 17 70 


Oriktiga hyresförhållanden

Har du misstanke om ett oriktigt hyresförhållande, till exempel svarthandel med hyresavtal eller olovliga andrahandsupplåtelse. Hör av dig till:
info@karlskronahem.se

Kundundersökning (NKI)

Vi mäter löpande hur du trivs med att bo med oss. Vad du tycker och tänker är viktiga underlag för vår planering och vi uppskattar om du tar dig tid att svara.

Undersökningar skickas ut via mail från företaget AktivBo. Har du ingen digital enhet kan kundservice hjälpa dig med att få enkäten på papper. Tack på förhand!

 

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på Mina sidor.
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17

Frågor och svar