Pågående

Renovering Kungsmarksvägen 7-39

Husen i Kungsmarken byggdes för cirka 50 år sedan. Nu påbörjas en renovering för att erbjuda bra bostäder i ytterligare 50 år.

Om Projektet

Projektet påbörjas 2019 och beräknas klart till 2025 och omfattar Kungsmarksvägen 7-39. Arbetet inleds med ett byte av hela yttertaket och följs av ett stambyte och en renovering kök och badrum/WC. Takarbetet beräknas pågå 2019-2020 och renoveringen 2021-2025. Stambyte/renovering inleds med sex provlägenheter i 39 b.
Här hittar du "Frågor och svar" om renoveringen.

Kort beskrivning av projektet

  • Byte av tak med nya stuprör för att leda bort vattnet och motverka läckage i taket.
  • Taket isoleras för att förbättra energiförbrukning.
  • Nya inglasade balkonger på översta våningen.
  • Renovering av avloppssystem och rör i alla lägenheter (stamrenovering).
  • Renovering av kök och badrum i alla lägenheter.

Takbyte
Ett takbyte på hela fastigheten genomförs där de tidigare invändiga stuprören ersätts med traditionella stuprör som ligger på utsidan av huset, för att bättre leda bort vattnet. Samtidigt tilläggsisoleras taket vilket förbättrar energiförbrukningen. I samband med takbytet får den översta våningen nya balkonger. 
 
Takbytet påverkar framförallt dig som bor på översta våningen. Men alla som bor i området berörs av byggställningar och ibland buller och höga ljud i samband med arbetet. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas du har överseende.

Skanska, som gör takbytet, informerar löpande om vad som händer med lappar i trapphus, hissar och tvättstuga. Du hittar samma information under Driftinfo på vår hemsida.

Stambyte och renovering
Renovering och stambytet inleds med ett provtrapphus som sedan ligger till grund för det fortsatta arbetet. Det görs i nummer 39b.

Renovering och stambyte görs i ett trapphus åt gången och beräknas ta cirka sju veckor. Under den tid som din lägenhet renoveras behöver du flytta ut. Karlskronahem erbjuder då ett ersättningsboende i Kungsmarken (tvåor, treor och femmor finns).
Du kan också ordna ditt eget boende och betalar då ingen hyra under den tid du inte bor i lägenheten och renovering pågår.

Provstambyte
Den 29 april inleds provstambytet av 6 lägenheter på Kungsmarksvägen 39b. Hansa Bygg från Kalmar genomför stambytet. Då man borrar i betong kommer det i perioder vara störande ljud på vardagar mellan 7-16, och vi ber om överseende med de besvär det kan medföra. 

Tidplan Stambyte
Preliminär tidplan för när de olika trappuppgångarna planeras att renoveras.

År 2021 – resterande lgh i trapphus 39b, 39a, 37b
År 2022 – trapphus 37a, 35, 33
År 2023 – trapphus 29, 31, 27b
År 2024 – trapphus 27a, 25, 23
År 2025 – trapphus 21, 19 
År 2026 – trapphus 17, 15, 13b
År 2027 – trapphus 13a, 9, 7

Efter renoveringen av de första 6 lägenheterna bestäms exakt vad renoveringen ska omfatta. Men här ser du vad vi planerar i nuläget. 

Kök
Köken blir renoverade med ny köksinredning, nya vitvaror, nya golv och ommålning av väggar samt förbereds för installation av diskmaskin (diskmaskin ingår ej men kan väljas till mot ett tillägg på hyran).

Badrum
Badrummet får nytt kakel på väggarna, ny golvmatta, ny toalett, nytt handfat, handdukstork och duschhörn. De större lägenheterna har ytterligare ett WC, där blir det ny golvmatta, nymålade väggar, ny toalett, nytt handfat, kakel ovanför handfatet och förberedelse för tvättmaskin och torktumlare (tvättmaskin och torktumlare ingår ej men kan väljas till mot tillägg på hyran).

Hall
Nytt golv i hall och en ny säkerhetsdörr med bättre ljudisolering samt brand- och rökklassning.

El och nätverk
Elen dras om i hela lägenheten och det görs nya nätverksuttag.

Hyran
En renovering är en standardhöjning och innebär att hyran höjs. Den nya hyran förhandlas med Hyresgästföreningen och baseras på de investeringar som görs.  Höjningen ligger från 633 kr/månad, för en etta, och upp till 1 845 kr, för en femma.

1:a - 633 kr-685 kr
2:a - 1 027 kr-1 075 kr
3:a - 1 084 kr-1 294 kr
4:a - 1 322 kr-1 531 kr
5:a - 1 845 kr

Intervallen mellan de olika lägenheterna beror bland annat på storlek på lägenheten och vilket våningsplan lägenheten ligger på.

Hyreshöjningen genomförs i tre etapper med 1/3 höjning vid inflytt, 1/3 efter nio månader och 1/3 efter 18 månader. Det innebär att den totala hyreshöjningen blir först 18 månader efter återflytt.


Visningslägenhet
Vi kommer att ha en visningslägenhet där du kan se hur det blir efter renoveringen och stambytet. Visningslägenheten är på Kungsmarksvägen 29 och är klar under mars 2020.

Du kan redan nu se bilder från en renoverad lägenhet på Kungsmarksvägen 39 under "Bilder" längre ner på sidan.

Frågor om projektet
Här hittar du våra vanligaste frågor och svar kring renoveringen. 
Har du ytterligare frågor eller funderingar hör gärna av dig till stambyte@karlskronahem.se
Där svarar Anna Svahn, ombyggnadssamordnare eller Anton Gustafsson, projektledare för renoveringen i Kungsmarken.

Historia om Kungsmarken
Kungsmarken byggdes mellan 1964 och 1973 i enlighet med det så kallade Miljonprogrammet, en tio år lång satsning att bygga en miljon nya bostäder i Sverige. Arkitekt var Curt Strehlenert från Karlskrona, som var en av de främsta arkitekterna i Sverige under denna tid. Kungsmarken blev ett statusområde, känt för sin moderna arkitektur och ljusa lägenheter med öppna planlösningar. Planlösningar som än i dag är väldigt uppskattade och förvånansvärt moderna.

Projektlogg
DEC 15 2020

Status inför 2021

Vi planerar att göra färdigt resterande lägenheter på Kungsmarksvägen 39b, med start i mars 2021. Kungsmarksvägen 39a påbörjas sedan i mitten på maj och beräknas klar till början av juli 2021.

SEP 10 2020

Provrenovering klar under sommaren

Under sommaren har stambyte/renovering inletts med sex provlägenheter i 39 b. Så här fint blev det!

AUG 30 2020

Ersättnings p-platser tas nu bort

De p-platser som tillskapades utmed vägen tas bort från och med den 1/9.

APR 28 2020

Provstambytet startar inom kort

Den 29 april inleds provstambytet på Kungsmarksvägen 39b. Tyvärr kommer det i perioder vara störande ljud mellan kl. 7-16 på vardagar. Vi ber om ursäkt för detta och det besvär det kan medföra.

FEB 27 2020

Presentation av nya hyror på hyresgästföreningsmöte

Hyresgästföreningen informerade om den nyss avslutade hyresförhandlingen och hur man har räknat ut de olika nivåerna. Karlskronahem var också på plats och berättade om projektet i sin helhet.

FEB 18 2020

P-plats 231 till 253 påverkas av takbytet

Vi vill även här påminna om att p-plats 231-253 ej kan användas från 9 mars till 30 juni. Vi hänvisar till de platser som tillfälligt finns längs Kungsmarksvägen.

FEB 06 2020

Nu kan alla se vad som är på gång!

I månadsskiftet mars/april startar provstambytet i en av trappuppgångarna. För att berätta vad som händer i området sätter i vi idag upp en vepa på fasaden.

NOV 22 2019

Information om renoveringen i ditt postfack

Vi har idag lagt en utskrift av "Frågor och svar" i postfacket till alla hyresgäster på Kungsmarksvägen 7-39. "Frågor och svar" är samlad info om stamrenoveringen som du hittar på vår hemsida, under projekt "Renovering Kungsmarksvägen 7-39". På så sätt får även du som inte har tillgång till vår hemsida denna viktiga information.

NOV 06 2019

Medverkan vid Hyresgästföreningens möte

Anna Svahn och Anton Gustavsson medverkade vid Hyresgästföreningens fikaträff för att informera och svara på frågor kring stambytet. Runt 60 personer var på plats och fick information om projektet samt svar på frågor. Det blir flera tillfällen som detta under projektets gång, då även på kvällstid så fler har möjlighet att komma.

MAR 25 2019

Flytt av väderskydd

Här görs första flytten av väderskyddet.

MAR 18 2019

Takarbeten

Takarbetet är i full gång och löper på enligt plan. Väderskydd (tältet på taket) är på plats för att skydda taket från regn och snö under arbetet.

Relaterat material
Filmer

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på felanmalan@karlskronahem.se
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17