Gå direkt till huvudinnehåll

Om GymBo

Vill du bo på ett tryggt och roligt sätt under gymnasietiden? Gymbo har skapats av Karlskronahem och Karlskrona kommun för gymnasieelever som väljer att flytta till Karlskrona för att studera på de kommunala gymnasieskolorna.

GymBo

GymBo är ett boendekoncept för elever som läser ett gymnasieprogram på kommunal gymnasieskola i Karlskrona kommun men inte är folkbokförda i kommunen. Konceptet har skapats av Karlskronahem och Karlskrona kommun och syftet är att erbjuda ett tryggt och socialt sätt att bo under gymnasietiden. Under din tid i Karlskrona står skolan för träffar, uppföljning och viss tillsyn medan Karlskronahem sköter service som hör till boendet.

Området

I området Marieberg, mindre än 5 km från centrum, erbjuds ett boende med närhet till skola, vänner och aktiviteter. Bostäderna ligger i ett naturskönt område med cykelavstånd till det mesta och med busslinjer till både Trossö och NKT Arena Rosenholm.

Lägenheterna

Eleverna bor två eller tre tillsammans i vanliga lägenheter som ligger i Karlskronahems övriga bestånd. Man får varsitt sovrum med låsbar dörr och man delar på kök, badrum och hall. Vi placerar alltid tjejer med tjejer och killar med killar. Om det är möjligt placeras elever som går på samma utbildning tillsammans.
Lägenheterna är inte möblerade och de är inte heller utrustade med köksredskap som bestick, glas, kastruller etc.

Då man delar boende är det inte tillåtet att ha husdjur i GymBo-lägenheterna på grund av eventuella allergier.

Det är inte tillåtet att ha inneboende eller att någon bor tillfälligt tillsammans med den som hyr. 

Hyran

Vi erbjuder en rabatt på grundhyran med 20% och hyran är fördelad på 10 månader. Två månader under sommaren är "hyresfria" och eleven har rätt att disponera lägenheten även under denna period.

 

I hyran ingår värme, hushållsel, kabel-TV och bredband (10Mbit). Bredbandet delas mellan samtliga boende i lägenheten (max 3 pers.) och man köper sin egen router.

 

Du kan ha rätt till inackorderingstillägg för boende, dyrare uppehälle, resor mm. Detta söker du via din hemkommun. Kontakta de för mer information eller sök efter ansökningsblanketter på din kommuns hemsida.

Busskort ingår

Som extra förmån ingår ett busskort utan extra kostnad som gäller under skolterminerna. Eleven aktiverar själv sitt kort (tidigast en dag innan terminsstart) direkt på bussen.

Byte

Om du vill byta boende kan detta endast göras vid ny terminsstart (höst eller vår). Skicka ett mail med dina önskemål till Karlskronahem så kontaktar vi dig.

Uppsägning

Uppsägningstiden för GymBo-lägenheter är 1 månad.

Kontakt boende

Anna-Karin Hallström, Kundservice/Gymbo Karlskronahem
anna-karin.hallstrom@karlskronahem.se

Kontakt skola

Kommer snart.

 

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på Mina sidor.
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17

Frågor och svar