Gå direkt till huvudinnehåll

Hyresförhandling för 2024 avslutad på 5,5%

Datum: 2024-02-16

Hyresförhandlingen mellan Karlskronahem och Hyresgästföreningen är avslutad. En opartisk ordförande i Hyresmarknadskommittén har beslutat om en hyreshöjning på 5,5 % från och med 1 januari 2024.

I år avgjordes förhandlingen av en opartisk ordförande efter att Karlskronahem och den lokala hyresgästföreningen inte kunnat enas och förhandlingarna fortsatte då i Hyresmarknadskommittén. Efter ytterligare prövning i Hyresmarknadskommittén utan att kunna enas om ett gemensamt medlingsbud hänsköts ärendet till en opartisk ordförande för att avgöra frågan.

Vi är besvikna, säger Rasmus Rasmusson, vd på Karlskronahem. En hyreshöjning på 5,5% kommer inte täcka de ökade kostnader som vi har i detta ekonomiska läge, med bland annat ökade drift, ombyggnads- och räntekostnader. För att kunna skapa förutsättningar för god förvaltning, där vi tar hand om både våra fastigheter och våra hyresgäster, hade vi behövt en högre hyreshöjning. Nu kommer vi att behöva hårda prioriteringar och besparingar.

Bolagets ordförande, Christopher Larsson, säger att vi kommer att få svårt att uppfylla de mål som finns uppställda för bolaget vad avser att sköta fastigheterna så att vi kan upprätthåll fastigheternas skick och värde.

En hyreshöjning med 5,5 % innebär för en etta på 4 745 kronor en hyreshöjning på 261 kr/månad, och för en trea på 7 518 kronor en hyreshöjning på 413 kr/månad.

 

För ytterligare information:
Rasmus Rasmussen, vd Karlskronahem, telefon 0455-30 49 05  
Christopher Larsson, ordförande Karlskronahem, telefon 0455-30 50 95

 

Hyresmarknadskommittén är en nationell partssammansatt kommitté som prövar tvister i samband med de årliga hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och de företrädesvis allmännyttiga bostadsföretag som är medlemmar i Sveriges Allmännytta.

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på Mina sidor.
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17

Frågor och svar