Pågående

Minervavägen 22A-B

Karlskronahem bygger om studentboendet på Minervavägen 22A-B. Genom att inreda vindar och bygga ihop de två husen skapas cirka 70 nya studentboenden.

Om Projektet

Fakta

Boarea: De nybyggda rummen ca 18 kvm

Antal rum: Totalt cirka 70 nya studentlägenheter.

Byggstart: 2017-12-01

Under senhösten 2017 påbörjades ombyggnationen av Minervavägen 22A och 22 B. Ombyggnationen görs i etapper och kräver att befintliga hyresgäster flyttar ut. Dessa erbjuds ett ersättningsboende under byggtiden eller väljer att ordna sitt eget boende.

De ersättningsboenden som erbjuds är i första hand lägenheter på Minervavägen som ej är under ombyggnation, i andra hand studentboenden på Östra Prinsgatan/Rosenfeldtskolan och Bredagatan (båda på Trossö) och i sista hand studentlägenhet på Polhemsgatan på Galgamarken.

Informationsmöten
Under projektets gång har Karlskronahem genomfört informationsmöten för de studenterna som berörs av ombyggnationen. Här hittar du frågor och svar från mötena.

29 januari - 2018
12 september - 2017
27 maj - 2017

Projektlogg

 • FEBRUARI 09 2018

  Vindarna blir nya lägenheter

  Arbetet är i full gång med att bygga om vindarna p
  Arbetet är i full gång med att bygga om vindarna på Minervavägen 22 A till nya studentboenden.
  Visa mer
 • JANUARI 29 2018

  Informationsmöte

  Karlskronahem bjuder in till ett informationsmöte
  Karlskronahem bjuder in till ett informationsmöte där vi berättar mer om projektet och hur det påverkar dig som bor i fastigheten. På plats finns representanter från Karlskronahem samt byggaren Blekinge Rot AB.
  Visa mer