• Karlskronahem satsar för 50 år till i Kungsmarken

  2019-07-02
  Renovering av tak och lägenheter har påbörjats.

  Bostadsområdet Kungsmarken byggdes för ungefär 50 år sedan. För att erbjuda bra bostäder i ytterligare 50 år renoverar Karlskronahem nu bostadsområdet.  

  Nytt tak och renovering av lägenheter
  Arbetet i Kungsmarken är redan i full gång och inleds med ett byte av yttertak och följs av stambyte och renovering av lägenheter. Takarbetet beräknas pågå 2019–2020 och renoveringen 2021–2025 och omfattar Kungsmarksvägen 7–39.

  Det nya taket ger bättre vattenavledning och lägre energiförbrukning och i samband med takbytet byggs nya inglasade balkonger på översta våningen. Takbytet följs av renovering av stammar och lägenheter, där man inleder med ett provtapphus för att sätta en standard för det kommande arbetet.

  Gedigna fastigheter med smarta planlösningar
  Husen i Kungsmarken är gedigna fastigheter med smarta planlösningar som vi vill ta hand om på bästa sätt, säger Anton Gustafsson, projektledare på Karlskronahem. Det känns positivt att göra en samlad satsning och erbjuda bra boende i ytterligare femtio år. Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem, instämmer och lyfter vikten av att kombinera den pågående nyproduktionen med en god förvaltning.  

  Kungsmarken en del av miljonprogrammet
  Kungsmarken byggdes mellan 1964 och 1973 i enlighet med det så kallade miljonprogrammet, en tio år lång satsning att bygga en miljon nya bostäder i Sverige. Arkitekt var Curt Strehlenert från Karlskrona, som var en av de främsta arkitekterna i Sverige under denna tid. Kungsmarken blev ett statusområde, känt för sin moderna arkitektur och ljusa lägenheter med öppna planlösningar. Planlösningar som än i dag är väldigt uppskattade och förvånansvärt moderna.

  Läs mer och följ projektet här.

Visa fler