• Sommarliv - pool, grill och blomlådor

  2019-07-05
  Här hittar du svar på vanliga frågor inför sommar och semester.

  Sommar och semester innebär mer tid på balkong och på innergård. För att alla ska trivas ber vi dig visa hänsyn till dina grannar. 

  Grillning
  På balkongen är det bara tillåtet att grilla med elgrill (ej kol eller gasol). Detta på grund av brandrisken och för att det inte ska ryka in till grannen. På innergården finns i vissa fall eldplaster där du kan grilla eller om du vill ta med dig en egen grill. Men tänk på att släcka ordentligt och se till så det inte ryker in till någon granne.

  Blommor
  Ha gärna blomlådor, men ha dem på insidan av balkongräcket. Detta för att de inte ska ramla ner och skada någon eller att vatten rinner ner på grannen när du vattnar.

  Skaka mattor
  Skaka inte mattor från fönster och balkong, då grannen under dig inte ska behöva få in smuts.

  Pool
  För din och andras säkerhet är det inte tillåtet att ha någon typ av pool uppställd i anslutning till ditt boende. Det gäller ytor som tillhör dig som hyresgäst, som altan och balkong, eller ytor som ägs av Karlskronahem mellan husen. Anledningen är att Karlskronahem som fastighetsägare har yttersta ansvaret om det skulle hända en olycka och vi har inte möjlighet att kontrollera eller ha uppsikt över pooler som sätts upp i våra områden.

  Tack för att du visar hänsyn!

Visa fler