Högtid för festliga kakor
Med de mörka månaderna kommer också firandet av högtider. Vad passar då inte bättre än att bjuda på goda kakor och varför inte prova på något nytt? Här kommer tre kakor från olika delar av världen.
Småländska saffransbullar
Vad är väl ett julfirande utan bakverk med saffran? Här är en version med mandelmassa, som gör bullarna både saftiga och smakrika. Går utmärkt att frysa in för att sedan doppa i smör och socker efter att de har tinats.
Receptet till Småländska saffransbullar.
Persiska nyårskakor Haj-Badoom
Under årets längsta natt firas den iranska högtiden Shab-e Yalda. Då bjuds det bland annat på de här glutenfria kakorna, även kallade Haj-Badoom. De små munsbitarna smakar sött av både kardemumma och saffran.
Recept till persiska nyårskakor.
Asiatiska egg tarts
Dessa små minipajer är vanliga i Asien, framför allt i Kina, där vaniljdoften ligger tät kring gatukonditorierna. Med sitt knapriga skal och mjuka äggfyllning är det en populär kaka, som passar oavsett högtid.
Recept till asiatiska egg tarts.
Vi hoppas det smakar och att bakverken samlar släkt och vänner kring bordet!