Gå direkt till huvudinnehåll

Smarriga recept för jul- och nyår

2018-12-11
Från tidningen Grannar kommer tre recept från tre delar av världen.

Högtid för festliga kakor
Med de mörka månaderna kommer också firandet av högtider. Vad passar då inte bättre än att bjuda på goda kakor och varför inte prova på något nytt? Här kommer tre kakor från olika delar av världen.

Småländska saffransbullar
Vad är väl ett julfirande utan bakverk med saffran? Här är en version med mandelmassa, som gör bullarna både saftiga och smakrika. Går utmärkt att frysa in för att sedan doppa i smör och socker efter att de har tinats.

Receptet till Småländska saffransbullar.

Persiska nyårskakor Haj-Badoom
Under årets längsta natt firas den iranska högtiden Shab-e Yalda. Då bjuds det bland annat på de här glutenfria kakorna, även kallade Haj-Badoom. De små munsbitarna smakar sött av både kardemumma och saffran.

Recept till persiska nyårskakor.

Asiatiska egg tarts
Dessa små minipajer är vanliga i Asien, framför allt i Kina, där vaniljdoften ligger tät kring gatukonditorierna. Med sitt knapriga skal och mjuka äggfyllning är det en populär kaka, som passar oavsett högtid.

Recept till asiatiska egg tarts.

Vi hoppas det smakar och att bakverken samlar släkt och vänner kring bordet!

 

 

 

 

Visa fler

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på Mina sidor.
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17

Frågor och svar