• Nu inviger vi nya miljörum i Kungsmarken

  2018-04-26
  Miljömingel, fika och tävlingar för att fira nya miljörum.

  Idag firas nya miljörum i Kungsmarken med miljömingel, fika och tävlingar. Anmar Jahwani, från klass 6 på Sunnadalskolan, och Björn Eliasson, vd på Karlskronahem, inviger tillsammans de nya miljörummen med att berätta om vikten av sopsortering och kastar den första sopan. 

  Det ska vara enkelt att sortera
  De nya miljörummen är del av Karlskronahem stora miljösatsning där man vill göra det enklare och trevligare att sortera. Arbetet inbär renovering och nybyggnation av miljörum tillsammans med information och samtal om hur och varför man ska sortera.

  Miljömingel, fika och tävlingar
  Idag har turen kommit till Kungsmarken där man firar fem renoverande och fyra nya miljörum med mingel kring miljöfrågor, fika och tävlingar för barn.
  Personal från Karlskronahem visar hur de nya miljörummen fungerar, elever från klass 6 på Sunndalskolan guidar i miljöhusen på olika språk och visar en utställning om sortering. Affärsverken och Jotac medverkar med tävlingar för barn där man svarar på kluriga frågor och slänger rätt sopa på rätt ställe. På plats för att miljömingla finns Hyresgästföreningen, Samhall, Förenade Service, Lagans Bygg och JSB, som på olika sätt arbetar med miljörummen.

  Hållbarhet kräver att vi arbetar tillsammans
  Att bli mer hållbara och förbättra hur vi tar hand om våra sopor, är ett viktigt arbete som vi vill göra tillsammans med våra hyresgäster säger Björn Eliasson, vd Karlskronahem. Det handlar om att skapa goda förutsättningar för sortering men ännu mer om att sprida kunskap och skapa engagemang kring frågan. Vi hoppas att idag blir en bra start på det arbetet här i Kungsmarken.  

   

Visa fler