Klart för 173 nya studentlägenheter

Datum: 2020-12-18

Karlskronahem bygger vidare – klart för 173 nya studentlägenheter

Nu tar Karlskronahem nästa steg i byggnationen av 173 studentlägenheter vid Blå Port. Här ligger fokus på smarta digitala lösningar, sociala ytor och ett hållbarhetstänk.

I veckan tog Karlskronahems styrelse startbeslut för byggnation av 173 studentlägenheter vid Blå Port. Arbetet planeras starta i februari 2021 och beräknad inflytt är höstterminen 2023. Huset rymmer 173 studentlägenheter för en till två personer och ligger attraktivt vid Blå Port med gångavstånd till Blekinge Tekniska Högskola.

Smarta digitala lösningar, sociala ytor och hållbarhet
I ett tidigt skede av projektet bjöd vi in målgruppen studenter till en workshop som visade att digitala lösningar, gemensamma sociala ytor och ett hållbarhetstänk är viktigt, berättar Ulf Klint, projektchef på Karlskronahem. ”Vi har lyssnat på våra framtida kunder och satsar nu på lösningar som digitala nycklar, app för tvättbokning och mobilen som porttelefon. Vi bygger en tvättstuga i markplan där man kan tvätta och umgås på samma gång, och en cykelverkstad planeras där hyresgästen kan fixa sin cykel eller laga smågrejer istället för att köpa nytt. Vi förbereder även för solceller och individuell mätning av vatten och el.”

Börje Dovstad, ordförande i Karlskronahem, tycker det är glädjande att projektet nu kan startas upp. ”Moderna och attraktiva studentbostäder är en förutsättning för att Karlskrona ska växa och utvecklas. Det ska bli spännande att följa byggnationen”.

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på felanmalan@karlskronahem.se
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17