ComHem börjar sända helt digitalt

Datum: 2020-08-10

Den 8 september går ComHem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du tittar analogt idag behöver du ändra till digital-tv på din tv-apparat.

Brev och broschyr till dig som är över 65
I slutet på maj skickar ComHem ett brev till dig som är över 65 år, och inte redan har ett digital-tv-abonnemang. Brevet innehåller enkla tips och en broschyr på hur du själv kan byta till digital-tv på dina tv-apparater.

Hur vet jag om jag tittar analog?
Från den 11 augusti rullar en informationstext i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv vet du att du tittar analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta efter 11 augusti, tittar du redan digitalt och behöver inte göra något.

Vill du veta att du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Hur ändrar jag till digitalt tv?
Du kan redan nu ändra till digital tv.

Byt källa på din tv:
Testa först att byta källa på din tv, från analog till digital med din fjärrkontroll. Knappen du ska trycka på kan ha en av symbolerna nedan. Är du osäker kan du läsa i bruksanvisningen till din tv, kontakta din tv-tillverkare eller tv-handlare. Du vet att du har lyckats byta till digital-tv om informationstexten har försvunnit från din tv (gäller efter 11 augusti).

 

 

Gör en kanalsökning:
Har informationstexten inte försvunnit kan du också testa att göra en kanalsökning. Läs hur du gör i
bruksanvisningen till din tv, fråga en tv-handlare eller kontakta din tv-tillverkare. För att få in rätt lokala kanaler och nyheter kan din tv fråga efter ett nätverks-ID när du kanalsöker. Det hittar du på comhem.se/natverks-id.

Din tv kan vara för gammal
Om du testat att byta källa och gjort en kanalsökning men fortfarande ser informationstexten kan din tv vara för gammal. Kontrollera om din tv kan visa digitala kanaler genom att läsa i bruksanvisningen, kontakta din tv-tillverkare eller tv-handlare eller sök på www.comhem.se/kolla-din-tv. Om din tv är för gammal behöver du skaffa en nyare eller komplettera din tv med en digitalbox.

Mer information och "Frågor och svar".
Här hittar du mer info från ComHem med både instruktioner och "Frågor och svar".
https://www.comhem.se/tv/digitalisering

Kundservice

Ring eller maila kundservice så hjälper vi dig så fort vi kan.

 

Kontakta vår kundservice
Våra medarbetare
Vanliga frågor och svar

Gör en felanmälan

Din felanmälan gör du på felanmalan@karlskronahem.se
Störning eller akut felanmälan efter stängningstid? Ring 0455-227 17