Karlskronahem

Våra olika boenden

Bo i korridor

 Att bo i korridor innebär att du har ett eget rum, men delar samlingsrum och kök. Det passar dig som vill lära känna många nya människor, men ställer också krav på att ta ansvar för de gemensamma utrymmena.

Karlskronahem erbjuder korridorsboenden på bland annat Campus Gräsvik (Minervavägen) och i centrala Karlskrona (Bredgatan)

Bo i egen lägenhet

Karlskronahem erbjuder även lägenheter där du bor själv och har egen dusch/toalett och kök.

Bo i en delad lägenhet

Att bo i en delad lägenhet betyder att du har ett eget rum i en 2-5 rumslägenhet. Du delar lägenheten med en till fyra andra studenter och har gemensam dusch/toalett och kök.

Om du vill dela en "delad lägenhet" med några kompisar som du redan känner, måste det vara flera rum lediga i samma lägenhet och ni anmäler er intresserade av olika rum. Hör av dig till vår studentsamordnare så ska vi försöka hjälpa dig. Glöm inte att alla ska vara studenter och vara registrerade hos Karlskronahem.

Par/kompislägenheter

Karlskronahem erbjuder ett mindre antal par- eller kompislägenheter. I dessa lägenheter har du inget eget rum (som i boendeformen "delad lägenhet"). Istället delar du hela lägenheten med den du bor med, precis som man gör i en "vanlig lägenhet".

Både du och den du delar lägenhet med måste vara registrerade hos Karlskronahem och ni står båda på kontraktet.

Det är inte alltid dessa lägenheter visas bland de lediga lägenheterna, så kontakta gärna vår studenthandläggare för information om det aktuella utbudet.

Boende enbart för kvinnor

Karlskronahem erbjuder några studentboenden enbart för kvinnor. Här delas kök, toalett och dusch endast med andra kvinnor.

Hör av dig till student@karlskronahem.se för mer information.

Bo med barn

Är du student och har barn rekommenderar vi dig att söka en "vanlig lägenhet". Det vill säga, registrerar dig inte som student, utan i vår ordinarie kö. Hör gärna av dig till studentsamordnaren så får du mer information.