Karlskronahem

Så söker du bostad


Registrera dig för bostad

Det första du ska göra för att få ett rum eller en lägenhet är att registrera dig hos Karlskronahem för ett studentboende. Det gör du på registrera mig i bostadskö.

Tänk på att du inte kan stå i kö för både  "vanliga lägenheter" och studentboenden. Välj det alternativ som passar dig bäst.

Sök bostad

Efter din registrering kan du söka/anmäla intresse för våra lediga rum och lägenheter.

Har du uppgivit en mailadress vid registrering, får du lediga boenden som matchar din sökning, skickade via mail.

När du hittar ett rum/lägenhet som du vill ha, anmäler du dig som intresserad.
Du kan max anmäla dig på fem rum/lägenheter samtidigt.

Ett erbjudande går ut till max fem sökanden och den som anmält sig först på lägenheten, får erbjudande om kontrakt. 
När du tackar ja till en lägenhet avregistreras du som  sökande hos Karlskronahem.

Det finns rum och lägenheter där "tillgänglighetsdatum" och "tillträdesdatum" inte är samma datum (vilket är det vanliga). Om du anmäler intresse för en sådan lägenhet, betyder det att du själv väljer det datum som passar dig bäst att skriva kontrakt från. Väljer du att skriva kontrakt från och med det senare datumet, behöver du inte betala för tiden mellan de två datumen.
Du kan önska flytta in/skriva kontrakt senare än angivna datum, då är det viktigt att du anger önskat inflyttningsdatum på din intresseanmälan.

För att teckna kontrakt för ett boende måste du vara antagen vid BTH, Hyper Island eller annan motsvarande KY- eller högskoleutbildning i Karlskrona samt kunna uppvisa att du fortsatt är inskriven och fullföljer dina studier vid eventuell förfrågan från Karlskronahem. Du måste också vara 18 år. Är du under 18 år ska målsman stå för kontraktet.

Prövning av ny hyresgäst

När du fått erbjudande om bostad och tackat ja, sker en prövning av din betalningsförmåga, innan du får skriva under kontraktet för bostaden. Det sker genom kreditupplysning, kontroll av obetalda hyresskulder, kontroll av inkomst, samt eventuell kontroll hos kronofogdemyndigheten. Vi kontrollerar även om det finns tidigare störningar som är kopplade till dig. Referenser tas från tidigare hyresvärdar.

 

 

 

Bostad direkt

Kan du flytta in nu? "Bostad direkt" innebär att den som först anmäler intresse får lägenheten, oavsett köpoäng.