Karlskronahem

Trygghet och trivsel

Musik och ljud

Anpassa nivån på musik och annat ljud så du inte stör grannarna. Från klockan 22 vill de flesta ha lugn och ro.

När du själv har fest

Alla har vi ibland något att fira. Har du planerat att ha fest kan du gärna informera dina grannar med en lapp i brevlådan. Tänk också på att sluta i lagom tid eller sänka musiken om det blir sent.

Husdjur

Husdjur är självklart tillåtet om de inte är farliga eller aggressiva. Men tänk på att hundar och katter ska hållas under uppsikt och att hundar ska vara kopplade utomhus. Glöm inte att plocka upp efter ditt husdjur.

Fritt för utryckning

För allas säkerhet är det viktigt med fri passage för räddningstjänsten i trapphus och loftgångar. Därför är inte tillåtet att ställa barnvagnar, rullatorer eller annat som kan vara i vägen. Öppna ytor gör dessutom vardagsarbetet betydligt lättare för den som städar i trapphuset.

Hemförsäkring

Vi rekommenderar alla våra hyresgäster att teckna en hemförsäkring. Den ger dig bra skydd om du skulle råka ut för inbrott, brand, översvämning eller andra skador. Alla har vi ibland behov av att se över våra kostnader. Men att spara in på den trygghet en bra hemförsäkring ger är ingen bra idé. Det kan få förödande ekonomiska konsekvenser om du råkar ut för något oväntat.

Förbjudet att röka i allmänna utrymmen

För brandsäkerhetens skull är det inte tillåtet att röka i allmänna utrymmen.

Källare och förråd

För allas trygghet ska källare och förrådsdörrar vara låsta. Det är viktigt att du inte byter förråd med någon av grannarna. Om något skulle hända - som brand, översvämning eller inbrott - behöver vi veta exakt vems saker som finns i förrådet.

Fågelmat på avstånd

Det är inte tillåtet att mata fåglar i närheten av bostaden. Fågelmat som blir över lockar till sig skadedjur.

Grannar i samverkan

Grannar som tar hänsyn till varandra medverkar till både säkerhet och trivsel. Om alla dessutom tar ansvar för att hålla lite koll på vad som händer i omgivningen, bidrar även det till ett tryggare boende.

Balkong och uteplats

För grannarnas skull är det viktigt att hålla rent på din balkong eller uteplats. Det är inte tillåtet att skaka mattor från fönster och balkong, då grannen under dig inte ska behöva få in smuts. På grund av brandrisken är det endast tillåtet att grilla med elgrill på balkongen. För att förhindra olyckor med fallande blomlådor, ska dessa sitta på insidan av balkongräcket.

Brandvarnare

Tillsammans kan vi skapa ett säkrare och tryggare boende. Hos Karlskronahem har alla lägenheter brandvarnare. Vi ansvarar för installationen. Sedan behöver vi din hjälp med att kontrollera att brand­varnaren verkligen fungerar. Det är enkelt och snabbt gjort.

Kontakta felanmälan om du upptäcker att brand­varnaren inte fungerar.