Karlskronahem
Student

Benabacken 1B

På Benabacken 1B planerars för åtta nya lägenheter för äldre.
Välkommen till Benabacken 1B

Välkommen till Benabacken 1B i Nättraby. Genom en ombyggnation skapar vi åtta nya lägenheter för dig som är 65 år eller äldre.

Lägenheterna ligger på bottenplan och är samlade runt en innegård som kan användas för umgänge och aktiviteter.
På samma plan som lägenheterna finns en gemensamhetslokal där personal från Karlskorna kommun regelbundet bjuder in till aktiviteter (mer information om upplägget ges i samband med visning). Här finns också en gemensam tvättstuga.

Totalt finns det åtta lägenheter mellan 44-47 kvm. Lägenheterna är i första hand byggda för en person, och har öppen planlösning med kök, vardagsrum och sovalkov eller ett mindre sovrum. Samtliga lägenheter har altan ut mot gatan (ej inglasade).

Om Benabacken

Benabacken ligger centralt i Nättraby och här bor du nära kommunikation och service. Det är ett mycket populärt område och många bor kvar länge.

Så fungerar åldersgränsen 65+

När en lägenhet har åldergräns 65 + innebär det att man måste vara 65 år (fylla under året) eller vara äldre för att teckna kontrakt. Bor man två tillsammans ska en i hushållet vara 65 år eller äldre. Är man ett par som bor tillsammans signerar dock båda kontraktet.

Inflytt

Inflytt är planerad till december 2017