Karlskronahem
Student
Tyck till om nya bostäder i Nättraby.

Nyproduktion i Nättraby

I april 2015 gick Karlskronahem ut med en enkät till allmänheten kring eventuell nyproduktion i Nättraby. Syftet var att få en uppfattning om omfattningen av intresset och hur det såg ut mer specifikt.

Resultatet är nu sammanställt och Karlskronahem upplever att det finns ett positivt intresse. Nästan 200 personer svarade på enkäten och de som är mest intresserade finns i  gruppen 24–44-åringar men även hos äldre.

När det kommer till var i Nättraby man vill bo, toppar området Benabacken och området vid affären ”Nättran”. Området Klockarbackan (vid kyrkan ut mot Sjuhalla) är också populärt. Det många önskar är en tilltagen balkong/terrass eller möjlighet till en egen uteplats eller gräsplätt. Den typ av hus som nämns är radhus, marklägenheter eller annan ”villaliknande” byggnation.

Många skulle vilja flytta in redan idag  och även om uppfattningen finns att nyproducerat är relativt dyrt, är den större delen av de som svarat på enkäten positiva till den presenterade hyresbilden.

Karlskronahem kommer nu tillsammans med styrelsen diskutera nästa steg i processen. Om beslut tas, att gå vidare, kan det finns möjlighet till byggstart under 2016. 

För dig som är intresserad av att få löpande information och bjudas in till eventuella informationsmöten, kan du redan nu anmäla intresse för ”nyproduktion Nättraby” via vår bobutik på 0455-30 49 00.

Fler nyheter