Karlskronahem
Student
Illustration av nya Hammarbygården. Illustration: Ryark

Nya Hammarbygården

Idag togs det första spadtaget för Karlskronahems ny- och ombyggnation av omvårdnadsboendet Hammarbygården. Här har man haft solceller likväl som doften av kaffe i åtanke vid planeringen.

Karlskronahem påbörjar en ny- och ombyggnation av omvårdnadsboendet Hammarbygården i Jämjö. Tre av de ursprungliga husdelarna har rivits och två nya huskroppar byggs ihop med de kvarvarande byggnaderna. Första spadtaget togs den 16 november och de 28 lägenheterna planeras klara till 2017.

Boendet är ritat som en välkomnande famn där en hemtrevlig känsla och doften av kaffe är det första man möts av i entrén. Inomhus har man skapat öppna ytor för att se vad som händer, i och utanför boendet, och ge en närhet till utemiljön. Direkt från lägenheterna på bottenplan når man den egna altanen och i de två vinterträdgårdarna finns möjlighet till odling såväl som en fika. 
 
På taket monteras solceller som driver husets ventilation. Miljö- och enerigtänk går även igenom gällande utrustning i form av disk- och tvättmaskiner, belysning och övrig teknisk utrustning. 

Vi ser ett stort intresse för boenden med närhet till service och kommunikationer men utanför centrum och därför är denna satsning mycket positiv säger både Ulf Klint, teknisk chef Karlskronahem och Yvonne Eriksson, områdeschef Hammarbygården. Nu bygger vi ett hemtrevligt och energismart omvårdnadsboende med hög tillgänglighet i ett av Karlskronas ytterområden, vilket känns helt rätt i tiden.

Arkitekt: Gunilla Fagerström, Agilis Arkitektkontor
Totalentreprenör: Blekinge ROT AB

Fler nyheter