Karlskronahem
Student

Hyresförhandling för 2017 avslutad

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Karlskronahem är nu avslutade. I god anda enades parterna kring en hyreshöjning på 0,65 %.

En hyreshöjning med 0,65 % innebär för en standardlägenhet på 75 kvadratmeter en genomsnittlig höjning på 40 kronor i månaden. I förhandlingen utgår man bland annat från läge och standard.

För Karlskronahem är det viktigt med en jämn hyresutveckling. Det bildar en stabil grund för underhåll och renovering, säger Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem. I år har vi än en gång lagt mer än någonsin på underhåll tack vare en god uthyrning, låga räntor och effektiv förvaltning av bolagets fastigheter. Exempel på stora underhållssatsningar är ombyggnad av entréer i Kungsmarken, fönsterbyten i Gullaberg, fasadunderhåll på Bastionsgatan och garage- och utemiljö på Ekebacken.

Kerstin Johansson, ordförande Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation för allmännyttan, lyfter även hon vikten av underhåll. Ett bra underhåll gynnar hyresgästen och är självklart något vi månar om.

Båda parter konstaterar att förhandlingarna skett i god anda och ser fram mot fortsatt gott samarbete.

Fler nyheter