Karlskronahem
Student

Hyresförhandling för 2016 avslutad

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Karlskronahem är nu avslutade. I god anda enades parterna kring en hyreshöjning på i genomsnitt 0,6 %. Spridningen ligger mellan 0,2 % och 1,0 %.

En hyreshöjning med 0,6 % innebär för en standardlägenhet på 75 kvadratmeter en genomsnittlig höjning på 35 kronor i månaden. I förhandlingen utgår man bland annat från läge och standard.

För Karlskronahem är det viktigt med en jämn hyresutveckling. Det bildar en stabil grund för underhåll och renovering, säger Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem. I år har vi än en gång lagt mer än någonsin på underhåll tack vare en god uthyrning, låga räntor och driftskostnader. Exempel på stora underhållssatsningar är stambyten på Hallengrensväg i Nättraby, vitvarubyten på Stumholmen och fasadrenovering på Östra Köpmangatan.

I år har i förhandlingen också diskuterat avveckling av den el i hyran som finns i vissa lägenheter. Något som visat sig positivt för hyresgästen ekonomiskt och för miljön. Förhandling kring detta startas upp under våren.

Båda parter konstaterar att förhandlingarna skett i god anda och ser fram mot fortsatt gott samarbete under 2016.

Fler nyheter