Karlskronahem
Student

Energijakten går vidare

Energismarta grannar

Sedan i december har ett lag med personal från Karlskronahem och ett lag med hyresgäster haft som utmaning att spara så mycket energi de bara kan. Upplägget är i tävlingsform, och i veckan var det dags för lagen att träffas kring en god, energisnål, middag samt för avstämning och erfarenhetsutbyte.

Energilaget

På plats fanns Christel Liljegren från energikontor Sydost, som håller i tävlingen i regionen, och de två medverkande lagen. Det blev en mycket trevlig kväll med prat och diskussioner kring energi- och miljöfrågor.

Tips och ideér till andra hyresgäster

När tävlingen är över hoppas vi få massor av bra tips och idéer som vi kan förmedla ut till Karlskronahems övriga hyresgäster kring energifrågor. Det är inte alltid lätt att förändras sitt beteende men har man väl fått in en nya vana, så sitter den där.

Tips vi fick under kvällen var att släcka lampor i rum man inte är i, kolla upp sina elavtal, se över så man inte har på elektronisk utrustning som man inte använder, tv, tvspel, box, dvd, osv. Ta ut sladden på telefonladdaren när du inte laddar, duscha kortare, ha kolla på datummärkning på din mat så du slipper slänga och många fler tips.  

Självklart är det inte helt enkelt att förändra sina vanor och det flera av tävlingsdeltagarna upplever som tufft är att sänka värmen. Även om det är bra med raggsockar och filtar så är det ogärna man sänker temperaturen inomhus.  

Tänk energismart om mat

Av den goda middagen på Marinmuseum blev vi också inspirerade av att tänka energisnålt kring mat. En köttfri dag i veckan, köpa säsongens grönsaker så du kan handla lokalt, laga mycket mat när du ändå lagar, så kan du frysa in matlådor.

middag     Karlskronaglass 

Snart dags för slutresultat

Vi tackar alla medverkande för en trevlig kväll och ser med spänning fram mot slutresultatet.  Då kan vi se vår totala förbrukning under tävlingens fyra månader och jämföra den med förra året under samma period.

Fler nyheter