Karlskronahem
Student

Tips på vägen för att underlätta flytten

- börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma över skåp & i skåp. Det finns mycket du kan städa innan du har packat.

- var med på slutbesiktningen av den bostad du ska flytta in i då kan du samtidigt fråga om du kan få börja ställa in ditt bohag i förråd eller i ett rum några timmar tidigare. Det är dock alltid nuvarande hyresgäst som tar det beslutet.

- får du godkänt av utflyttande hyresgäst att hämta nyckel någon dag tidigare vill vi ha det godkänt av utflyttande hyresgäst på nyckelkvittot.

- var ute i god tid och boka flyttfirma eller flyttbil/släp.

 

Lämna alla nycklar
När du flyttar är det viktigt att du lämnar tillbaka alla nyckar, även de kopior du eventuellt har låtit göra. Glöm inte nycklar till förråd och tvättstuga. Om du inte lämnar in samtliga nycklar får du betala vad det kostar oss att byta lås.

Vi rekommenderar inte att du lämnar en nyckel till ny hyresgäst vid besiktningen utan att först tillfrågat Karlskronahem.

Nycklarna lämnar du senast klockan 12.00 första vardagen efter att ditt hyreskontrakt gått ut.

Parkeringstillstånd
I bobutiken kan du låna ett tillfälligt parkeringstillstånd för bilen i samband med flytt.

Kom ihåg!
El och telefon

Glöm inte att meddela din elnätsleverantör senast en månad i förväg att du byter adress. Om du köper elen från någon annan än din nätleverantör måste du även meddela din elleverantör minst en månad före flytt. Tänk också på att avsluta telefon - och internetabonnemang.